X
X
Back to the top

Jossi Markhus – Luft under vingene

  1. Forte Music
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. Digital
  6. /
  7. Jossi Markhus – Luft under vingene

Jossi Markhus – Luft under vingene

Facebook

Jossi (Jostein) Markhus er en 47 år gammel musiker og låtskriver fra Hommersåk. Nå aktuell som soloartist med låten “Luft under vingene”

Jossi startet den offisielle musikerkarrieren for 22 år siden, som låtskriver, gitarist og vokalist i Hommersåkbandet “Vein”. Bandets to utgivelser i 2001 og 2003 resulterte i radiospilling i både NRK P1 og NRK P3. Deretter ble bandet oppløst og “Poetsday” så dagens lys i 2009. Her overlot Jossi vokalistrollen til andre mens han selv konsentrerte seg om låtskriving og gitarspill. Bandet holdt det gående til rett før Pandemien slo til og rakk to utgivelser – også disse med radiotid på både NRK og lokalradio.

Jossi var også stor bidragsyter på den populære supportersangen “Drømmen leve nå” – gitt ut ifm. Vikings cupfinale mot Haugesund i 2019.  

Nå går Jossi solo med “Luft under vingene”. Låten er allerede på alle musikkstrømmetjenester, men slippes offisielt med egen musikkvideo 12. april 2023. “Luft under vingene” er en sommerlåt sunget på Rogalandsdialekt. Genremessig lander den i pop-rock kategorien, et sted mellom Stavangerkameratene, Leif & Kompisene og Mods. Mangeårig musikkanmelder Geir Flatø har listet låten som nr.1 på “Ukas anbefalte sanger”. 

Mange vil kjenne igjen Jossi som en stemningsskapende lokal trubadur, men bak allsangsfasaden er det gjemt et låtskrivertalent av de sjeldne. Nå er tiden moden for at et større publikum stifter bekjentskap med låtskriveren og soloartisten fra Hommersåk. Ryktene sier at en oppfølger til “Luft under vingene” allerede ligger klar. Vi har mye spennende i vente!

© 2024 - Forte Music - Et Forte Concept selskap - Telefon 51 73 19 00 - Org.: 993927929MVA