fbpx

Sibbe fra Sandnes – Laila

Facebook

Rollefiguren som startet karrieren til Kristian Valen.

Et av Rogalands største fenomen er nå endelig ute samlet på alle digitale plattformer!

Fra slakt i alle aviser og rektorer som advarte sine foreldre mot å aldri la ungene høre eller kjøpe fenomenet Sibbe – Til over rekordsalg av cd’er ble Sibbe fra Sandnes noe av det største og mest selgende som ild i tørt gress da det kom ut. Det kom som et kjempesmell på oss som ga dette ut pga vi hadde aldri trodd at dette ville hverken ville selge eller sette spor i musikkhistorien. Låtene og testene var mest ment som til eget bruk på hjemmefester ettersom det fantes ikke noe slikt på markedet.

Nå snart 30 år senere er slike låter og tekster i overtall på både ungdomsradio-lister, russen betaler flere 100.000 for å få laget en slik låt…. MEN det var Sibbe som var først!

Alt var bare startet som en spøk som senere tok Rogaland, Vestlandet, kyst Norge til landet etterhvert som folk fra Rogaland tok musikken med seg da de studerte, gikk i militæret eller flyttet.

Ifg Valen selv: Det er publikum som skal ha æren for dette, jeg bare laget det som eget tidsfordriv og til egne fester.

ENDELIG UTE DIGITALT! 

Sitat fra Kristian Valen: (hentet fra Rogalyd.no)

“Vel, jeg husker at jeg hadde nettopp fått meg eget radio program på lokal radio i Stavanger og ville prøve å få til en radio ”debatt” der folk kunne ringe inn og si sin mening om ”alene mødre med telefon” var lettere på tråden enn ”ikke mødre”…. Av en eller annen grunn var det INGEN som ringte inn.. Klokka tikket mot slutten av mitt program og eg var dritflau pga INGEN hadde ringt inn. Det var da jeg kom på at jeg kan jo vri om stemmen min og snakke via tlf spaken på mixebordet og ”fake” at jeg hadde en innringer med meg! Jeg sa ”Ja, da har vi med første lytter og hva mener du?” Jeg presenterte meg som SIBBE FRA SANDNES (Hvorfor det navnet vet jeg ikke, alt bare ramlet ut av munnen min.). Vel, ETTER at denne ”SIBBE” hadde sagt SIN mening om temaet glødet tlf og ALLE var enten provosert eller grise forbanna på denne SIBBE. Alle sa nesten uniont: ”Han fyren der må du aldri slippe til mer på lufta”! DA skjønte jeg at jeg kanskje var inne på noe 🙂
 

Etter det fulgte ”han” med meg på lufta og ble mer og mer kjent. Ettersom jeg ikke turte å synge egne låter foran andre tenkte jeg at hvis vi setter ”fyll/damer/bil” texter til mine enkle melodier at det kanskje ville funke og? Via en kompis på et utested i Stavanger fikk jeg sponset en utgivelse…
Vel, resten er historie.

 

MEN det å høre ALT om igjen nå skjønner jeg godt at folk reagerte eller trodde d hadde klikka for meg…. He he… Det var utrolig artig å spille dette inn og ikke minst se at folk brukte både SIBBE utrykk og sang på sangene ”hans”.


Så når jeg ble spurt om det var ok å gi ut en samle cd for å markere at det er snart 30 år siden Sibbe ble unnfanget kunne jeg jo ikke si nei.

 

Det va rart/sykt å høre igjen alt det gamle som eg laget for 28 år siden… må vel ærlig innrømme at eg ikje alltid va heilt edru når eg skreiv og spilte inn dette… he he…MEN d va UTROLIG MORO!
 

Rart men positivt å se, høre og at publikum vil ha dette ut digitalt, så takk til dere som ennå holder liv i figuren!

Nå kommer alle Sibbe platene ut, første kommer nå 27. januar, så kommer de andre i løpet av vinteren!